keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kesän 2013 Puistojoogat pyörähtivät käyntiin helteisessä säässä

Kesäkuu alkoi Turussa helteisissä tunnelmissa. Maanantaina aurinko killitti siniseltä taivaalta ja lämpömittari näytti +20c jo kuudelta aamulla. Kevyen aamiaisen jälkeen sipaisin aurinkovoidetta pintaan, nappasin joogamaton mukaan ja pyöräilin Kupittaalle. Vehreä puisto tuoksui trooppisen kesäiselle, linnut sirkuttelivat iloisesti ja jossain ruohonleikkuukone pörisi lupaillen täydellistä kesäpäivää. Lintulammen ja Kupittaan Paviljongin väliselle nurmikentälle saapuikin pian kymmenen aamuvirkkua joogaajaa ja Kuuden Aistin Puistojoogan ilmainen tutustumisviikko pyörähti vihdoin käyntiin.

Keskiviikkona sää oli mitä upein ja lämmin aurinko oli saanut turkulaiset liikkeelle sankoin joukoin. Koko Kupittaanpuisto ja tavanomainen jooganurmikkomme suorastaan kuhisi auringonpalvojia, mölkynpelaajia, grillaajia, lapsiperheitä ja urheilijoita, mutta lähistöltä löytyi onneksi vapaa nurmikenttä, joka sopi hyvin meidän käyttöömme. Iltajoogaan saapui huikeat 33 joogaajaa! Toivottavasti kaikki pystyivät nauttimaan mukavasta ja hyvästä harjoituksesta väenpaljoudesta huolimatta.

Tänään torstaina jatkoimme vielä ilmaista tutustumisviikkoa "lounasjoogalla". Puisto suorastaan huokasi kuuman keskipäivän auringon alla ja näin ollen olikin viisasta joogata suurten puiden katveessa. Lounasjoogaan osallistui kuusitoista joogaajaa, eli tutustumisviikolla Suvannon Puistojoogassa kävi yhteensä mahtavat kuutisenkymmentä joogasta kiinnostunutta. Kiitokset kaikille tällä viikolla Suvanto Joogaan osallistuneille!

Puistojoogassa on tänä kesänä kolme erilaista harjoitusta: keskipäivän aikaan teemme tasapainottavaa ja rentouttavan virkistävää harjoitusta, kun taas aamujooga piristää ja antaa puhtia päivään, iltajoogan ollessa rauhoittava, rentouttava ja palauttava työpäivän jälkeen. Ensi viikolla jatkamme samoilla harjoituksilla, joista olemme saaneet tällä viikolla maistiaisia. Teemme kesäkuun aikana ja säiden salliessa samaa aamu-, ilta- ja lounasharjoitusta neljä kertaa peräkkäin, jolloin harjoitusten liikkeet painuvat vähitellen kehomuistiin. Ensimmäisellä kerralla huomio kiinnittyy pitkälti muotoon, eli siihen mitä ja miten tehdään. Toisella kerralla osa liikkeistä on jo tuttuja, ja kolmannella kerralla koko harjoitukseen, liikkeisiin, hengitykseen, taukoihin, rentoutumiseen jne. pystyy keskittymään syvemmin, kun liikkeet ovat tulleet tutuiksi. Silloin harjoitukseen pääsee kunnolla sisälle, ja joogan kokeminen muuttuu kokonaisvaltaisemmaksi. Elokuussa tutustutaan uusiin aamu-, ilta- ja keskipäivän harjoituksiin.

Oikein lämpimästi tervetuloa kaikki uudet ja vanhat joogit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti