maanantai 2. heinäkuuta 2012

Mikä ihmeen Suvanto?


Mikä ihmeen Suvanto?
Suvanto on leveä ja syvä kohta joessa. Suvannossa vesi liikkuu muuta jokea hitaammin, sillä leveässä uomassa vedelle on enemmän tilaa, eikä joki laske paljonkaan suvannon kohdalla. Termi suvanto esiintyy myös elektronisen musiikin yhteydessä kohtana, jolloin kappale niin sanotusti rauhoittuu.

Miksi juuri Suvanto?
Suvannossa voi pysähtyä. Suvantoon voi tulla ottamaan aikaa ja tilaa itselleen ja olla samalla virtaavassa tilassa, kuin joessa, jossa vesi soljuu ympärillä viileänä ja rauhallisena.

Mitä on Suvantojooga?
Suvantojooga on itsensä kuuntelua ja hoitamista lempeän hathajoogan avulla. Suvantojoogan aikana voi levähtää ja antaa mielen liikkeiden tyyntyä. Asanaan voi jäädä hengähtämään ja rauhoittumaan. Tavoitteena ei ole täydellinen asana, vaan hellittävä sisäinen asenne ja hyvä olo, rauhoittava joogan tilan kokeminen. Suvantojooga sopii kaikille, niin ensikertalaisille kuin pidempään jooganneillekin.


Pähkinänkuoressa: 
  • Kuuntele kehoasi ja sen viestejä. Kunnioita omia rajojasi. 
  • Älä pakota kehoa. Tee se, mikä sinusta tuntuu hyvältä juuri tänään. Älä tee enempää, mutta älä myöskään vähempää. 
  • Tee harjoitukset oman hengityksesi tahdissa. Kun hengitys rauhoittuu, keho rentoutuu. Ja kun keho rentoutuu, myös mieli tyyntyy. Jätä suorittaminen ja vertailu. Päästä irti tekemisestä ja anna vaan mennä. Hengitä, hellitä ja nauti hetkestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti